Proteinmuffins!

Jag fortsätter mitt bakexperimenterande. Har tidigare bakat paleo-muffins inspirerat av ett recept jag hittade hos Erika.

;

Nu ville jag göra något med lite mer protein i och köpte igår proteinpulver. Mixtrade lite mellan olika recept jag hittat på nätet och resultatet blev en muffinbas som förutom pulvret är i paleostyle. Smeten smaksatte jag med kakao samt mörk choklad! De blev goda men skulle nog testa att grädda dem lite kortare tid eftersom de nästan blev lite torra…! Kommer i alla fall fungera toppen som mellanmål nu när vi är ute och far i veckan!

;

Innehåll:
1,5 dl kokosmjölk
6 ägg
50 gr kokosfett
1 tsk salt
1,25 dl kokosnötsmjöl
60 gr proteinpulver (vanilj)
1 tsk bakpulver

;

Gör såhär:

Blanda de blöta ingredienserna för sig och de torra för sig och rör sedan ihop till en smet. Kan vara lämpligt att vispa äggen fluffigt, tillsätta kokosmjölken, sedan de torra ingredienserna och avsluta med smält kokosfett men jag gjorde en snabbvariant…

Jag smaksatte delar av smeten med kakao och mörk choklad. Hälften av smeten fick även 1 msk sukrin – kan vara bra att söta med något om ni vill bjuda folk som är vana vid sötare efterrätter… I höst ska jag testa att hälla i blåbär istället för kakao!

Grädda i 10 minuter på 180 grader (varmluftsugn)

;

Näringsinnehåll/muffin:
(9 gr protein)
153 kcal
24% protein
5% kolhydrater
71% fett

;

;

20120711-090158.jpg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen